loading animation

För dig som är vuxen och vill studera

Det ska vara enkelt att studera, oavsett vilken bakgrund och vilka mål du har. Hos oss hittar du olika typer av utbildningar för vuxna. Du kan läsa in grundskolan och gymnasiet, läsa svenska för invandrare eller gå en yrkesutbildning.

Vi erbjuder flera sorters utbildningar till dig som är vuxen.

SFI – Svenska för invandrare

SFI är en språkutbildning där du får lära dig att läsa, skriva, tala och förstå svenska. Hos oss hittar du både dag- och kvällskurser samt möjlighet att plugga på distans.

 

Grundläggande kurser

För dig som vill studera vidare eller behöver komplettera betyg från grundskolan erbjuder vi utbildning i ämnen som svenska, engelska, matematik, och samhällskunskap.

 

Gymnasiala kurser

Vill du studera vidare på yrkeshögskola eller universitet och behöver läsa in kurser på gymnasienivå? Vi erbjuder utbildning i ämnen som svenska, engelska, matematik och samhällskunskap.

 

Yrkesutbildningar

Vi erbjuder yrkesutbildningar, till dig som har godkända gymnasiebetyg, inom två av de yrken som det råder stor yrkesbrist på, nämligen; barnskötare och vårdbiträde.

(Vilka utbildningar och tjänster som vi kan erbjuda dig varierar mellan våra olika kontor)

Vanliga frågor och svar

Har du fler funderingar? Besök sidan Vanliga frågor där du finner fler frågor och svar.

När kommer mitt välkomstmail?

arrow-down

Vi använder oss av en digital plattform som heter Workbuster och därmed kommer välkomstmailet från Workbuster och inte från Eyes4work. När du har öppnat det står det tydligt att vi har skickat meddelandet. Du behöver skapa ett deltagarkonto i Workbuster för att ta del av information från oss. Följ anvisningarna i välkomstmailet för att välja ett lösenord. Hittar du inget mail från Workbuster i din inkorg kolla skräpposten. Har du svårigheter med att skapa ett deltagarkonto eller inte hittar välkomstmailet överhuvudtaget ber vi dig kontakta regionchefen för den orten du är anvisad till. Kontaktuppgifterna hittar du på vår hemsida under respektive ort.

Vid sjukfrånvaro ska jag meddela någon då?

arrow-down

Ja om du deltar i Rusta & Matcha eller får karriärvägledning hos oss, ska du alltid meddela frånvaro till din handledare och under Mina sidor hos Arbetsförmedlingen.

Måste jag kunna svenska för att använda era tjänster?

arrow-down

Vi erbjuder våra tjänster och utbildningar på flera olika språk. Kontakta ditt lokala kontor för att ta reda på vad just de kan erbjuda dig.