loading animation

Den snabbaste vägen till ett jobb eller utbildning

Det finns en plats för alla på arbetsmarknaden. Genom Rusta & Matcha kan vi erbjuda dig stöd och en plan för att så snabbt som möjligt komma ut i arbete eller påbörja studier.

Vad är Rusta & Matcha?

Rusta & Matcha är en tjänst som vi tillhandahåller på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Tjänsten är till för dig som behöver en extra hjälpande hand för att komma in på arbetsmarknaden och inkluderar de verktyg du behöver på vägen till ett nytt jobb.

Så söker du Rusta & Matcha

1. Besök Arbetsförmedlingen.se

Det är Arbetsförmedlingen som avgör om du har rätt till Rusta & Matcha samt vilken nivå av tjänsten du behöver. Är du aktuell för att delta så ska du inom fem arbetsdagar meddela Arbetsförmedlingen vilken leverantör av tjänsten du önskar.

2. Välj Eyes4work som leverantör

På Arbetsförmedlingen får du en lista på företag som arbetar med Rusta & Matcha. Nu är det viktigt att du väljer en leverantör som passar just dina behov. Vill du ta klivet mot ditt nästa jobb tillsammans med oss så väljer du oss som partner. Det gör du genom att ange KA-numret på Arbetsförmedlingen.se.

3. Vi tar fram en plan

Tillsammans planerar vi för att hitta ett jobb eller utbildning som passar dig så snabbtsom möjligt. Tjänsten deltar du i under sex månader och skulle du behöva mer tid kan det utökas med ytterligare en period vid en utvärdering.

I tjänsten ingår alltid teckenspråkstolk, språkstöd och skrivtolk.

Hos oss får du

  • Undersöka dina styrkor, förmågor samt egenskaper
  • Fördjupade kunskaper om arbetsmarknaden
  • Hjälp att skriva CV och personligt brev
  • Förbereda dig på och träna inför arbetsintervjuer
  • Hitta dolda jobben och ta kontakt med arbetsgivare
  • Studie och yrkesvägledning anpassad efter dig
  • Kortare utbildning för att höja din kompetens
  • Språkstöd om du har brister i det svenska språket
  • Karriärvägledning för att hjälpa dig hitta rätt

Vanliga frågor och svar

Har du fler funderingar? Besök sidan Vanliga frågor där du finner fler frågor och svar.

Hur gör jag om jag är intresserad av att delta i Rusta & Matcha?

arrow-down

Vill du delta i Rusta & Matcha hos oss på behöver du vara inskriven hos Arbetsförmedlingen. På vår hemsida finner du de orter där vi erbjuder Rusta & Matcha runt om i Sverige. Bor du på någon av dessa orter vänder du dig till Arbetsförmedlingen för att efterfråga om du har rätt till att delta i tjänsten. Under respektive ort på vår hemsida finner du ett specifikt KA-nummer som är kopplat direkt till oss på respektive ort som du kan ange till Arbetsförmedlingen för att välja oss som leverantör. Samtlig information och KA-nummer finns även på Arbetsförmedlingens hemsida.

När börjar Rusta & Matcha?

arrow-down

Har du blivit anvisad till Rusta & Matcha hos oss via Arbetsförmedlingen kommer du att få ett välkomstmail ca en vecka innan ditt startdatum. I detta mail hittar du all information om din startdag som exempelvis datum, tid och plats. Utöver detta får du även kontaktuppgifter till personalen som arbetat på just det kontor du blivit anvisad till.

Kan jag delta i Rusta & Matcha på distans?

arrow-down

Vi som extern leverantör till Arbetsförmedlingen arbetar utifrån ett avtal med dem. I avtalet för Rusta & Matcha specificeras att tjänsten kan bedrivas delvis på distans men att vissa obligatoriska moment kräver närvaro på våra kontor. Exempel på dessa är individuella utvecklingsmöten och gruppaktiviteter. Du kan räkna med minst ett tillfälle i veckan på plats men detta kan variera utifrån ditt behov av stöd och vägledning.

Måste jag kunna svenska för att använda era tjänster?

arrow-down

Vi erbjuder våra tjänster och utbildningar på flera olika språk, men det betyder inte att 100% av tjänsterna är 100%. Du har däremot rätt till språkstöd. Kontakta ditt lokala kontor för att ta reda på vad just de kan erbjuda dig.