loading animation

Språkutbilding för ditt yrkesområde

Om du redan idag vet vad du vill jobba med men känner att språket står i vägen kan du välja att läsa Yrkessvenska. Det är en utbildning för dig som känner att du har svaga kunskaper i det svenska språket och vill arbeta inom t.ex. industri, transport, vård, service eller omsorg.

Så kommer du igång

Är du intresserad av att studera yrkessvenska kan du fråga Arbetsförmedlingen om du är kvalificerad för utbildningen. Därefter hjälper vi dig att förbättra dina kunskaper inom det svenska språket. Det görs på två olika sätt.

Yrkessvenska A

Du studerar i våra lokaler inför ett arbete, en praktikplats eller en arbetsmarknadsutbildning. Under studierna får du t.ex. lära dig nya ord och uttryck, hur man söker jobb, skriver CV och personliga brev.

 

Yrkessvenska B

Du studerar yrkessvenska samtidigt som du är på en praktikplats eller på en arbetsmarknadsutbildning. Din lärare i yrkessvenska kommer att vara på plats och stötta dig i ditt yrkesspråk.

Vanliga frågor och svar

Har du fler funderingar? Besök sidan Vanliga frågor där du finner fler frågor och svar.

När kommer mitt välkomstmail?

arrow-down

Vi använder oss av en digital plattform som heter Workbuster och därmed kommer välkomstmailet från Workbuster och inte från Eyes4work. När du har öppnat det står det tydligt att vi har skickat meddelandet. Du behöver skapa ett deltagarkonto i Workbuster för att ta del av information från oss. Följ anvisningarna i välkomstmailet för att välja ett lösenord. Hittar du inget mail från Workbuster i din inkorg kolla skräpposten. Har du svårigheter med att skapa ett deltagarkonto eller inte hittar välkomstmailet överhuvudtaget ber vi dig kontakta regionchefen för den orten du är anvisad till. Kontaktuppgifterna hittar du på vår hemsida under respektive ort.

Vid sjukfrånvaro ska jag meddela någon då?

arrow-down

Ja om du deltar i Rusta & Matcha eller får karriärvägledning hos oss, ska du alltid meddela frånvaro till din handledare och under Mina sidor hos Arbetsförmedlingen.

Måste jag kunna svenska för att använda era tjänster?

arrow-down

Vi erbjuder våra tjänster och utbildningar på flera olika språk. Kontakta ditt lokala kontor för att ta reda på vad just de kan erbjuda dig.